Τι χρώματα Πρέπει να Φοράτε σε Συνεντεύξεις Εργασίας

Τι χρώματα πρέπει να φοράτε σε συνεντεύξεις εργασίας και τι πρέπει να αποφύγετε; Ψάχνετε για δουλειά και έχετε ήδη περάσει από το πρώτο στάδιο. Το βιογραφικό σας σημείωμα και η συνοδευτική επιστολή σας, έχουν προσελκύσει την προσοχή ενός δυνητικού εργοδότη. Έχετε κληθεί για συνέντευξη και θέλετε να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό. Οι περισσότεροι εργοδότες θα αποφασίσουν αν θα σας επιλέξουν μέσα στο πρώτο λεπτό, συχνά ακόμα και προτού αρχίσετε να μιλάτε.

Η ψυχραιμία σας, το στυλ, η προσοχή στις λεπτομέρειες, παίζουν σημαντικό ρόλο για το αν θα κάνετε ή όχι μια καλή πρώτη εντύπωση. Πρέπει να ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε, αλλά πάντα κατάλληλα για τη δουλειά. Μη φορέσετε κάτι πολύ μοντέρνο, αλλά ούτε ξεπερασμένο. Πρέπει να εμπνέετε επαγγελματισμό.

Στις Συνεντεύξεις Εργασίας το χρώμα είναι εξίσου σημαντικό με το είδος ενδύματος που θα επιλέξετε. Μετά από μελέτες σε εργοδότες κορυφαίων εταιρειών και καταλήγουμε σε μερικά απλά συμπεράσματα.

Το Dress Code της Συνέντευξης για Δουλειά

Τι χρώματα Πρέπει να Φοράτε σε Συνεντεύξεις Εργασίας και τι να Αποφύγετε

Κάθε χρώμα δίνει διαφορετικά μηνύματα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας. Όταν επιλέγετε τι χρώμα θα φορέσετε σε μια συνέντευξη εργασίας, πρέπει να σκεφτείτε τι εντύπωση δίνει το κάθε χρώμα σχετικά με την προσωπικότητα σας. Φυσικά πρέπει να ντυθείτε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε δουλειάς. Ο παρακάτω οδηγός χρωμάτων θα σας βοηθήσει.

Η ασφαλή επιλογή σας είναι μπλε, καθώς το 23% των εργοδοτών δήλωσε ότι προτιμούσαν αυτήν την απόχρωση. Το μπλε χρώμα δηλώνει ότι είστε αξιόπιστος χαρακτήρας, εμπνέετε εμπιστοσύνη στον εργοδότη και έχετε την προσοχή του. Το μπλε, είναι κατάλληλο χρώμα για τις περισσότερες συνεντεύξεις εργασίας, εκτός από εκείνες που απαιτούν δημιουργικότητα, καθώς μπορεί να φανεί πολύ απόμακρο και συντηρητικό.

Τι χρώματα Πρέπει να Φοράτε σε Συνεντεύξεις Εργασίας και τι να Αποφύγετε

Μείνετε μακριά από καφέ χρώματα, καθώς μπορεί να φανείτε πολύ απλά ντυμένοι ή ακόμα και ντεμοντέ. Ωστόσο, ένας καλός συνδυασμός καφέ και ενός επιπλέον χρώματος, μπορεί να προσθέσει μια αίσθηση ζεστασιάς και ασφάλειας από την πλευρά σας κατά τη συνέντευξη.

Το μαύρο είναι κατάλληλο αν πρόκειται να έχετε ηγετική θέση στη διοίκηση. Περίπου το 15% των εργοδοτών τείνουν να προτιμούν το μαύρο ως χρώμα ενδύματος. Δεν πρέπει να φοριέται σε συνεντεύξεις για μια θέση βοηθού, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε υπερβολικά ισχυρή προσωπικότητα.

Το κόκκινο δεν είναι η καλύτερη επιλογή, φυσικά πάντα λαμβάνουμε υπόψιν τον τύπο θέσης. Το κόκκινο χρώμα δηλώνει μια τολμηρή και δυναμική προσωπικότητα, αλλά και αυταρχική και επαναστατική. Σε θέσεις πωλητή ή θέσεις δικαίου, η τόλμη και η επιθετικότητα μπορεί να είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Δείχνει ότι είστε θαρραλέοι, δείχνετε ενθουσιασμό και έχετε πολλή ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εργασία σας.

Τι χρώματα Πρέπει να Φοράτε σε Συνεντεύξεις Εργασίας και τι να Αποφύγετε

Το Dress Code της Συνέντευξης για Δουλειά

Το γκρι είναι ένα από τα καλύτερα χρώματα που μπορείτε να φορέσετε. Δηλώνει ένα άτομο λογικό, αναλυτικό και ιδανικό για τη δουλειά. Φαίνεστε αυτάρκεις, ικανοί, καθώς και σίγουροι για τις ικανότητές σας. Επιπλέον μπορείτε να έχετε μαζί ένα κασκόλ ή ένα αξεσουάρ που φωτίζει το βλέμμα.

Το Λευκό είναι καλός τρόπος να δείξεις ότι είσαι οργανωμένος, αμερόληπτος και προτιμάς τα ξεκάθαρα πράγματα. Οι συνδυασμοί μαύρου και λευκού ​​είναι εξαιρετικοί.

Κρατήστε τα μωβ και κίτρινα ρούχα για πιο δημιουργικές συνεντεύξεις. Το μωβ δηλώνει πως αναζητάτε δημιουργικά καθήκοντα και έχετε καλλιτεχνική προσωπικότητα. Το κίτρινο αναδεικνύει την αισιοδοξία καθώς τονίζει και την πλευρά της δημιουργικότητας. Μείνετε μακριά από τα πορτοκάλι, καθώς φαίνονται αντιεπαγγελματικά και δεν είναι κατάλληλα για μια σοβαρή συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης: 7 Πράγματα που Μπορείς να Κάνεις στο Γραφείο όταν Βαριέσαι

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php