Γιατί η αναπνοή του σκύλου μου μυρίζει σαν ψάρι;

Η κακή αναπνοή δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μπορεί να συμβεί όταν δεν βουρτσίζουμε αρκετά συχνά τα δόντια μας ή όταν τρώμε κάποιες τροφές με έντονα μυρωδικά. Παρόμοιοι παράγοντες προκαλούν δυσοσμία και στο στόμα του τετράποδου φίλου σας. Μπορεί να είναι βακτηρίδια που συσσωρεύονται στο στόμα, τους πνεύμονες ή το στομάχι προκαλώντας άσχημες οσμές ή κάτι άλλο.

Τι προκαλεί την άσχημη μυρωδιά;

Η διατροφή, η ουλίτιδα ή οι παθήσεις του γαστρεντερολογικού προκαλούν κακοσμία, όμως αυτή τη συγκεκριμένη…ψαρίλα… την προκαλεί ένας άλλος παράγοντας και η απάντηση μας μπορεί να μην είναι αυτό που θέλετε να ακούσετε. Άλλα θα σας το πούμε, γιατί πρέπει να το γνωρίζετε.

Κάθε φορά που ο σκύλος σας γλείφει τον πισινό του, μην το αρνείστε, όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνει. Μπορεί να πάρει από εκεί τη μυρωδιά, αν οι πρωκτικοί αδένες του σκύλου σας δεν είναι άδειοι. Βλέπετε, ο σκύλος σας έχει σάκους που εκκρίνουν υγρό από τον αδένα κάθε φορά που ξαλαφρώνει… Ωστόσο, εάν οι αδένες του σκύλου σας δεν αδειάζουν σωστά, αυτό οδηγεί στο να γεμίσουν και να μολυνθούν.

Γιατί η αναπνοή του σκύλου μου μυρίζει σαν ψάρι;

Οι αδένες γεμίζουν, το υγρό μολύνεται, ο σκύλος το γλύφει και η αναπνοή του σκύλου σας μυρίζει ψάρι…και ούτε καν φρέσκο! Αλλά έτσι είναι η ζωή με ένα κατοικίδιο. Έχει αγάπη, γέλιο, φροντίδα… ε και μερικές μυρωδάτες στιγμές.

Ενώ η μυρωδιά είναι απωθητική, ο σκύλος σας πιθανώς αισθάνεται αρκετές ενοχλήσεις, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γλείφει τον πισινό του. Πολλές φορές μπορεί να τον δείτε να σέρνει τον πισινό του στο πάτωμα, στην προσπάθεια του να ανακουφιστεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πρωκτικοί αδένες μπορεί να μολυνθούν, ο σκύλος θα πονά αρκετά, μέχρι το σημείο που μπορεί να αγριέψει σε σας αν προσπαθήσετε να αγγιξετε την περιοχή γύρω από την ουρά του.

Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο θα σας βοηθήσει

Αρχικά, συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για να δείτε εάν χρειάζεται να αδειάσει ο κτηνίατρος τους πρωκτικούς αδένες ή αν θα αδειάσουν φυσικά. Μόλις οι αδένες αδειάσουν, η μυρωδιά του ψαριού θα φύγει μόνη της με την πάροδο του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι μια επίσκεψη στον κτηνίατρο θα σας βοηθήσει για να εντοπίστει η αιτία κάθε ένόχλησης και να βρεθεί λύση. Μια φυσική εξέταση ή ακόμη και εργαστηριακές εξετάσεις θα βοηθήσουν να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί αναλόγως.

Διαβάστε επίσης 7 Οφέλη του να μεγαλώνει ένα παιδί με ένα σκύλο

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php