7 Πράγματα που Μπορείς να Κάνεις στο Γραφείο όταν Βαριέσαι

Όλοι μας βαριόμαστε στην δουλειά μερικές φορές. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να προσπαθείς να συγκεντρωθείς σε κάτι με το ζόρι.

Παρακάτω έχουμε κάποιες συμβουλές για πράγματα που μπορείς να κάνεις, που θα σε βοηθήσουν στην δουλειά σου αλλά και στην καριέρα σου γενικότερα.

1. Καθάρισε το γραφείο σου ή τον υπολογιστή.

Όταν νιώθεις ότι η μέρα σου γίνεται όλο και πιο πληκτική, τότε ίσως είναι ώρα να ξεκινήσεις να τακτοποιείς το γραφείο σου. Που ξέρεις, μπορεί να βρεις χαρτιά που έψαχνες καιρό ή απλά να καταλήξει το μισό γραφείο στην ανακύκλωση.

2. Γράψτε όλα τα επιτεύγματα του μήνα.

Αφιέρωσε 15 λεπτά στο τέλος της ημέρας και γράψε σε ένα χαρτί ή πίνακα, τα highlights της ημέρας.

Σύμφωνα με μία έρευνα του πανεπιστήμιου Harvard Business School η παραπάνω τεχνική θα σας τονώσει την αυτοπεποίθηση και θα σας κάνει πιο οργανωτικούς, δίνοντας σας παράλληλα περισσότερα κίνητρα για να εργαστείτε.

3. Βάλε μια πρόκληση 30 ημερών

Εάν η πλήξη σου σχετίζεται με την αίσθηση ότι δεν έχεις προκλήσεις στην εργασία σου, βάλε στον εαυτό σου μια πρόκληση 30 ημερών. Μπορεί να είναι κάτι μικρό όπως να δικτυωθείς καλύτερα στον εργασιακό σου χώρο ή να αναλάβεις κάποιο project που κανείς δεν θέλει.

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο γραφείο όταν βαριέσαι | Lollita.gr

γραφείο όταν βαριέσαι

4. Καθάρισε το email σου

Το σκέφτεσαι εδώ και καιρό να το κάνεις. Είναι σίγουρα και στην λίστα με τις εκκρεμότητες που έχεις ξεχασμένη στο συρτάρι. Ήρθε η ώρα να ο κάνεις. Πότε δεν ξέρεις τι διαμάντια μπορεί να ανακαλύψεις.

5. Δημιούργησε μια λίστα βιβλίων που θες να διαβάσεις σχετικά με την δουλειά σου

Το διάβασμα είναι ένας από τους πιο κλασικούς τρόπους για να καλυτερεύσεις τον εαυτό σου. Υπάρχουν πάντα νέα και ενδιαφέροντα βιβλία που γράφονται από εμπειρογνώμονες στον τομέα σου.

6. Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να βαριέσαι

Ίσως είναι η ατελείωτη χαρτούρα που έχει συσσωρευτεί ή ακόμα και τα πολύωρα meeting. Αν ποια έχεις κουραστεί και αυτό επηρεάζει την παραγωγικότητά σου και την ευτυχία σου, πρέπει να αλλάξεις την κατάσταση. Υπάρχουν τρόποι να προσεγγίσεις τον προϊστάμενο σου με προτάσεις βελτίωσης. Φρόντισε όμως τον τρόπο που θα το χειριστείς.

7. Κάνε μια βόλτα

Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βόλτα στα γύρω γραφεία, για να πάρεις ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις μετά. Μια εικόνα για το τι συμβαίνει ευρύτερα στην εταιρεία μπορεί να σε εμπνεύσει.

Διαβάστε επίσης: 10 Σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php