Μόδα |Τι είναι και ποιος τελικά έχει τον τελευταίο λόγο;

Η μόδα είναι ένα δημοφιλές στυλ που υιοθετείται από πολλά άτομα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επιλογή των χρωμάτων, υφασμάτων και σχεδίων. Τα μαλλιά μας, τα ρούχα, το μακιγιάζ, τα αξεσουάρ, τα παπούτσια… τα πάντα επηρεάζονται από τις τάσεις της μόδας. Τι είναι η μόδα και ποιος τελικά έχει τον τελευταίο λόγο;

Η μόδα συμβαδίζει με την εποχή, την πραγματικότητα γύρω μας και επηρεάζεται από την πολιτική της κάθε χώρας, την οικονομία και την κοινωνία. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φυσικά βοηθούν στη διάδοση νέων τάσεων με κάθε τρόπο. Ο άνθρωπος με την έμφυτη τάση του για έκφραση ακολουθεί τη μόδα και το δικό του προσωπικό στυλ.

Το στυλ κάθε ανθρώπου βασίζεται πάνω στη μόδα, αλλά διαφέρει με βάση τη φιλοσοφία, τον χαρακτήρα, τις προσωπικές προτιμήσεις, τη διάθεση, την κουλτούρα και τις απόψεις του.

lollita

Μόδα |Τι είναι και ποιος τελικά έχει τον τελευταίο λόγο;

Η μόδα επηρεάζει την αυτοπεποίθηση του κάθε ατόμου και πολλές φορές πρέπει να προσέχει κάποιος και να συνειδητοποιεί πως στόχος είναι η έκφραση της μοναδικότητας μας και όχι η μίμηση και ισοπέδωση των ατομικών μας ιδιαιτεροτήτων.

Τι λένε οι ειδικοί;

«Η μόδα δεν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στα φορέματα. Η μόδα είναι στον ουρανό, στο δρόμο, η μόδα έχει να κάνει με τις ιδέες, τον τρόπο που ζούμε, με το τι συμβαίνει »

-Coco Chanel-

“Για όμορφα μάτια, αναζητήστε το καλό στους άλλους · για όμορφα χείλη, μιλάτε μόνο λόγια καλοσύνης και για την πόζα, περπατήστε με τη γνώση ότι δεν είστε ποτέ μόνοι».

-Audrey Hepburn-

«Απορρίπτω τον ναρκισσισμό, αλλά εγκρίνω τη φιλοδοξία».

-Diana Vreeland-

“Μην είστε οι τάσεις της μόδας, μην είστε υποχείριο της μόδας, εσείς να αποφασίζετε τι είστε, τι θέλετε να εκφράσετε με τον τρόπο που ντύνεστε και τον τρόπο που ζείτε”.

-Gianni Versace

 

lollita

 

 

Διαβάστε επίσης: Ψεύτικα νύχια για μια έξτρα λάμψη στην εμφάνιση σας| Σχέδια, χρώματα και ιδέες

 

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php