5ο OPEN HOUSE ATHENS: ανακαλύπτοντας τα μοναδικά κτήρια της Αθήνας

Το OPEN HOUSE ATHENS (OHA) έρχεται για 5η χρονιά να μας ανοίξει για ένα Σαββατοκύριακο μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ιδιωτικά και δημόσια κτήρια της πόλης. Ξεκινώντας από το Λονδίνο το 1992, η ιδέα του Open House ταξιδεύει σε πολλές χώρες του κόσμου. Κατακτά το κοινό και αποκτά έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και υποστηρικτών. Είναι η πέμπτη χρονιά που ο θεσμός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα , ενώ τον Νοέμβριο του 2017 ήταν η έκτη χρονιά του θεσμού στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

5ο OPEN HOUSE ATHENS: ανακαλύπτοντας τα μοναδικά κτήρια της Αθήνας

Το ΟΗΑ 2018 αποτελείται συνολικά από 10 ξεχωριστές δράσεις.  Ο κυρίως κορμός του θεσμού αποτελείται από τη δράση Open Tours. Κτήρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος ανοίγουν τις πόρτες τους και το κοινό έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί δωρεάν από τους εθελοντές του ΟHA. Θα γνωρίσει με τον τρόπο αυτό, μερικά από τα πιο μοναδικά κτήρια και τους κρυφούς θησαυρούς της Αθήνας.  Άλλες δράσεις είναι οι: Open Your Portofolio (απευθύνεται σε αρχιτέκτονες κυρίως). Made In Athens (ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος), Open Embassy (με τη συμμετοχή 3 Πρεσβειών), Open School (εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε γκρουπ). Open Junior (workshop για παιδιά), Open Bike (ξεναγήσεις με ποδήλατο), Open Photo (διαγωνισμός φωτογραφίας). Finding IKEA (διαγωνισμός) και Open Vote (βραβείο κοινού). Παράλληλα θα λειτουργήσει και το info point με το το όνομα Open Box έξω από το βιβλιοπωλείο IANOS, Σταδίου 24, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα του ΟΗΑ και να βρουν αναμνηστικά προϊόντα. Ο θεσμός του ΟΗΑ 2018 θα ολοκληρωθεί, όπως κάθε χρόνο, με το Time To Close Party. Εθελοντές, αρχιτέκτονες, ιδιοκτήτες, χορηγοί και επισκέπτες αποτελούν τη λίστα προσκεκλημένων στον χώρο 48 Urban Garden.

So save the date! Σάββατο 31/03 και Κυριακή 01/04, φορέστε ότι πιο άνετο έχετε, πάρτε φωτογραφικές μηχανές στα χέρια και γνωρίστε την πόλη μέσα από τα μάτια και τα δημιουργήματα μερικών από των αρχιτεκτόνων που την αφουγκράστηκαν, τη κατάλαβαν και τη πλούτισαν με τα σχέδια και τα έργα τους.

5ο OPEN HOUSE ATHENS: ανακαλύπτοντας τα μοναδικά κτήρια της Αθήνας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις, το πρόγραμμα ξεναγήσεων και τα κτήρια του Open House Athens 2018 μπορείτε να βρείτε στη σελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

www.openhouseathens.gr

www.facebook.com/OpenHouseAthens/

www.instagram.com/openhouseathens/

Sof-Sof

Είμαι η Sof Sof, κοινωνική λειτουργός από τις λίγες, ψωνάκι από τα πολλά, γεμάτη ενθουσιασμό για τη ζωή και τους ανθρώπους. Παντοτινός μου πόθος η αρθρογραφία και μοναδικός μου στόχος το χαμόγελο. Αγαπώ τη τρέλα, τα ταξίδια και τα γλυκά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php