Eurovision|Εσύ άκουσες το τραγούδι της φετινής μας συμμετοχής;

Eurovision|Εσύ άκουσες το τραγούδι της φετινής μας συμμετοχής; Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision είναι γεγονός! Η ΕΡΤ προχώρησε στην ανακοίνωση του ελληνικού τραγουδιού με απευθείας ανάθεση στη Γιάννα Τερζή (Panik Records) και το τραγούδι “Όνειρό μου”. Το κομμάτι για ακόμη μια χρονιά έχει ελληνικό χρώμα και ήχο που ενώνονται σε μια δυναμική μπαλάντα σε μουσική και στίχους των Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, Δημήτρης Σταματίου, Μιχάλης Παπαθανασίου.  

Το παρασκήνιο μεγάλο πίσω από την φετινή εκπροσώπησή μας, καθώς αρχικώς οι υποψήφιοι ήταν τρεις.  Οι Χοροσταλίτες με τη Spider Music, η Αρετή Κετιμέ με τη Spicy και η Γιάννα Τερζή με τη Panik, ενώ ο ελληνικός τελικός είχε προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα όμως με την ΕΡΤ όλα αυτά θα γίνονταν

«εφόσον προηγείτο η κατάθεση του υπογεγραμμένου συμφωνητικού και της εγγυητικής επιστολής έως και τις 12 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που παρατάθηκε τελικώς μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου κατόπιν αιτήματος δισκογραφικών».

Μετά το πέρας της διορίας, μια δισκογραφική κατάφερε να παραδώσει εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα κι αυτή δεν ήταν άλλη από την Panik. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ αναφέρει πως:

«Κατά τη λήξη της συγκεκριμένης διορίας, τα ζητούμενα από προαναφερόμενο συμφωνητικό εκπληρώθηκαν μόνο από την εταιρία PANIK ENTERTAINMENT GROUP, η οποία κατέθεσε εμπρόθεσμα τόσο το υπογεγραμμένο συμφωνητικό όσο και την εγγυητική επιστολή ύψους 20.000 ευρώ. Τηρώντας απαρέγκλιτα τους κοινώς συμφωνηθέντες όρους της διαδικασίας, η ΕΡΤ έκανε αποδεκτή την συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός που αυτομάτως οδήγησε στο μη αναγκαίο παραγωγής ελληνικού τελικού, παρά τις αρχικές προθέσεις της Διοίκησης».

Από την άλλη πλευρά, οι δύο υποψήφιοι που έμειναν εκτός αφήνουν να εννοηθεί (τι αφήνουν που το λένε ξεκάθαρα δηλαδή) πως η όλη διαδικασία ήταν εσκεμμένη ώστε τελικώς η PANIK να πάρει το πράσινο φως με απευθείας ανάθεση. Η Αρετή Κετιμέ προχώρησε στην εξής δημοσίευση στο Facebook:

«Λοιπόν φαίνεται να είμαστε εκτός ελληνικού τελικού 
Το γεγονός πως οι εταιρείες έμαθαν τελευταία στιγμή για την εγγυητική επιστολή που χρειάζεται και τους οικονομικούς όρους ενώ (μια εταιρεία είχε προετοιμαστεί νωρίτερα) χωρίς σχόλιο !
Αν η ΕΡΤ ήθελε απευθείας ανάθεση δε θα μας πείραζε ίσα ίσα είναι ξεκάθαρο και ωραίο.
Εγώ θα ξανά προσπαθήσω όμως λυπάμαι για τους συνεργάτες μου που έδωσαν την ψυχή τους.
Καλή επιτυχία Γιάννα Τερζή»

Αλλά και οι Χοροσταλίτες προχώρησαν σε δημοσίευση μέσω του ίδιου κοινωνικού δικτύου αναφέροντας πως:

«Ευχαριστούμε την εταιρία μας, όλους όσους μας στήριζαν τόσο καιρό, τον Γρηγόρη Μελά που μαθαίναμε νέα μια που η ΕΡΤ ήταν απούσα προφανώς πλέον εσκεμένα…. τον Κυριάκο Κοσμίδη που μας ετοίμασε για τον Ελληνικό τελικό, τον Στέλιο Φωτιάδη μεγάλη η τιμή παραγωγέ…, την Ζωή Τηγανούρια, τον Φάνη Κασιμάτη, τον Κώστα Γοντικάκη, τον Πέτρο Σαριδάκη,τον Ηλία Μαυρίκη, τον ενδυματολόγο μας Χρήστο Αναστασόπουλο, τον Νίκο Αποστολόπουλο που μας έντυσε και την ΜΑΤ Fashion που έντυσε τα κορίτσια μας.
Κατανοούμε ότι όταν η ΕΡΤ ζήτησε Ελληνικό ηχόχρωμα μάλλον εμείς…άλλο καταλάβαμε…Ευχόμαστε στην Αρετή Κετιμέ καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνει.
Τέλος…επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε ακόμη…η ΕΡΤ δεν αγνόησε μόνο την εταιρία που ήδη έχει υπογράψει την σύμβαση και ζήτησε το αυτονόητο χρόνο πέραν των δυόμιση ημερών αλλά αγνόησε και τους καλλιτέχνες που επικοινώνησαν…. Καλλιτεχνικά όνειρα μακριά από τα σχέδια της ΕΡΤ….»

Τώρα τι από όλα αυτά έγινε εσκεμμένα, ποιες ήταν οι προθέσεις της ΕΡΤ, τι ακριβώς συνέβη βρε αδερφέ, δεν ξέρουμε ακόμα και ο καιρός θα δείξει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το τραγούδι γίνεται αποδέκτης θετικών σχολιασμών στο YouTube και τα στοιχηματικά sites ήδη ξεκίνησαν να δίνουν τα hints τους. Η Ελλάδα έχει κληρωθεί ανάμεσα στα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό στις 08 Μαΐου.

Καλή μας επιτυχία και καλά ξεμπερδέματα!

Eurovision|Εσύ άκουσες το τραγούδι της φετινής μας συμμετοχής;

Δείτε την ελληνική συμμετοχή:

Εσύ άκουσες το τραγούδι της φετινής μας συμμετοχής στη Eurovision;

 

Διαβάστε επίσης: Η Επιστήμη της Νόησης

Sof-Sof

Είμαι η Sof Sof, κοινωνική λειτουργός από τις λίγες, ψωνάκι από τα πολλά, γεμάτη ενθουσιασμό για τη ζωή και τους ανθρώπους. Παντοτινός μου πόθος η αρθρογραφία και μοναδικός μου στόχος το χαμόγελο. Αγαπώ τη τρέλα, τα ταξίδια και τα γλυκά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php