10 Σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

Κάθε εργασία έχει και τα μειονεκτήματα της. Ποιά είναι όμως τα 10 Σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας ; Ίσως το αξιόλογο αφεντικό σας να φύγει και πρέπει να προσαρμόσετε σε έναν νέο υπεύθυνο. Ίσως η επιχείρηση ξεκινάει να αναπτύσσεται, κάτι θετικό – αλλά σαν αποτέλεσμα δουλεύετε περισσότερες ώρες και έχετε αυστηρότερες προθεσμίες. Ή ίσως να αναλάβατε ένα νέο ρόλο και πρέπει να μάθετε πολλά νέα προγράμματα και να ενημερωθείτε το συντομότερο δυνατό για όλες τις διαδικασίες.

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις κάτω από τις οποίες η δουλειά σας μπορεί να γίνει δυσκολότερη και πιο απαιτητική, αλλά όχι απαραίτητα χειρότερη.

10 Σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

10 Σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

Είναι φυσικό να υπάρχουν περίοδοι που απλά δεν θέλετε να πάτε στη δουλειά σας. Το να είστε σε θέση να διακρίνετε τη διαφορά είναι σημαντικό. Δεν θέλετε να σταματήσετε μια δουλειά που είναι το σκαλοπάτι για να φτάσετε εκεί που θέλετε την καριέρα σας, μόνο και μόνο επειδή τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα αυτή τη στιγμή. Θα βρείτε έναν τρόπο να μάθετε να αγαπάτε τη δουλειά σας, ακόμη και αν δεν σας φαίνεται εφικτό.

Από την άλλη πλευρά, είναι κακή ιδέα να μείνετε σε μια δουλειά που μισείτε περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται (μέχρι να βρείτε μια νέα, πιο ελπιδοφόρα δουλειά) . Ένα άσχημο εργασιακό περιβάλλον μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας).

10 Σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

Πότε ξέρετε πραγματικά ότι μισείτε τη δουλειά σας; Αναγνωρίζετε κάτι από τα παρακάτω στον εαυτό σας; 10 Σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

1. Κάθε βράδυ της εβδομάδας έχετε τη μελαγχολία της Κυριακής. Ακόμη και όταν εργάζεστε στην δουλειά των ονείρων σας , αισθάνεστε την ίδια θλίψη όπως όταν το Σαββατοκύριακο φτάνει στο τέλος του και έρχεται η Δευτέρα. Είναι φυσιολογικό τις Κυριακές να νιώθετε μια μικρή θλίψη, αλλά όταν αυτό συμβαίνει καθημερινά, τότε η δουλειά σας είναι το πρόβλημα.

2. Έχετε πολλές σωματικές ενοχλήσεις. Έχετε πόνους που δεν υπήρχαν πριν από μερικούς μήνες; Έχετε πρόβλημα με τον ύπνο; Έχει αλλάξει η όρεξή σας; Αυτά είναι όλα τα σωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η δουλειά σας είναι φταίει, αλλά αν όλα στη ζωή σας είναι τα ίδια και η δουλειά σας έχει αλλάξει, αξίζει να ανατωτηθείτε αν η εργασία είναι το πρόβλημα. (Και σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η κατάσταση σας από ένα γιατρό το συντομότερο δυνατό.

3. Δεν είστε ενθουσιασμένοι για τη δουλειά σας πια. Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε κάθε μέρα ενθουσιασμένοι με τη δουλειά σας, αλλά αν δεν είστε ποτέ, τότε κάτι είναι λάθος.

Εργάζεστε για πολλούς λόγους-να κρατήσετε μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας, να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας και τα ταλέντα σας, ίσως να βοηθήσετε άλλους ή να επιτύχετε τα πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν. Αλλά χωρίς κάποια αίσθηση του σκοπού και του πάθους για δουλειά, το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι θετικό.

4. Δεν είστε τόσο καλοί στη δουλειά σας όσο πιο παλιά. Ίσως κάνετε λίγα λάθη που συνήθως δεν θα κάνατε, ή ίσως είστε λιγότερο αφοσιωμένοι στο έργο σας και ως εκ τούτου λιγότερο αποτελεσματικοί. Νιώθετε ότι δεν είστε καλοί στην δουλειά σας, ενώ πάντα είχατε τη σιγουριά ότι ήσαστε! Σας προτείνουμε να εξετάσετε εάν ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.

5. Ξοδεύετε πολύ χρόνο για να παραπονιέστε για την εργασία σας. Λίγη γκρίνια για την εργασία ποτέ δεν έβλάψε κανέναν. (Εφόσον κάνετε το παράπονό σας σε έναν έμπιστο φίλο και όχι σε κάποιον συνεργάτη που μπορεί να γίνει ο προϊστάμενός σας κάποια μέρα). Αλλά εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο για να γκρινιάζετε για τη δουλειά σας, σκεφτείτε αν τα θετικά της εξακολουθούν να αντισταθμίζουν τα αρνητικά.

Δέκα σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

6. Σας είναι πλέον δύσκολο να συγκεντρωθείτε. Προφανώς, είναι πιο εύκολο να δώσετε κάπου στην προσοχή σας, όταν είστε αφοσιωμένοι σε αυτό. Με το να μισεί κάποιος τη δουλειά του καταναλώνει αρκετή ενέργεια, πιθανότατα δεν σας έχει απομείνει ενέργεια για τα υπόλοιπα σας καθήκοντα.

7. Οι κακές διατροφικές σας συνήθειες έχουν πολλαπλασιαστεί. Ένα μπισκότο ή μια σοκολάτα δεν είναι αρκετά. Το “φαγητό παρηγοριάς “για να γεμίσετε το κενό μέσα σας, είναι στο μενού τρεις φορές την ημέρα. Και τώρα χρειάζεστε περισσότερο αλκοόλ. Η άσκηση δεν υπάρχει πλέον στο καθημερινό σας πρόγραμμα και την τελευταία φορά που είδατε ένα λαχανικό, ήταν σε φωτογραφία διαφήμισης στη στάση λεωφορείων.

8. Δεν έχετε δεί αύξηση εδώ και πολύ καιρό. Τα χρήματα δεν είναι το πάν, αλλά είναι δύσκολο να πληρώσει κάποιος το λογαριασμό ηλεκτρικού χωρίς αυτά. Πέρα από αυτό, είναι δύσκολο να αισθάνεστε ευπρόσδεκτοι όταν ο μισθός σας έχει παραμείνει ο ίδιος, ενώ οι απαιτήσεις σας για εργασία έχουν αυξηθεί. Επιπλέον, χάρη στην οικονομική κρίση, κερδίζετε πραγματικά λιγότερα από ό, τι πριν από λίγα χρόνια.

Δέκα σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

9. Δεν έχετε χρόνο ή ενέργεια για τα εξωτερικά σας ενδιαφέροντα. Ίσως επειδή είστε καταθλιπτικοί δεν έχετε την ενέργεια ή ίσως επειδή εργάζεστε τόσο πολύ που δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με χόμπι ή να περάσετε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας. Όποια και αν είναι η αιτία, δεν είναι καλό σημάδι.

10 Σημάδια ότι μισείτε την εργασία σας

10. Νιώθετε ότι βρίσκεστε πάντα στη δουλειά, ακόμη και την ημέρα του ρεπό. Η ειρωνεία του να είστε κολλημένοι σε μια δουλειά που μισείτε είναι ότι τείνει να καταναλώνει την ενέργεια σας, κάθε στιγμή της ημέρας – ακόμα κι αν δεν έχετε ένα αφεντικό που τηλεφωνεί στο σπίτι ή να στέλνει emails στις 3 το πρωί.

Οι καλές θέσεις εργασίας επιτρέπουν την πραγματική ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της ζωής, πράγμα που σημαίνει να μπορείτε να αποσυνδέεστε από την εργασία για να απολαύσετε τη ζωή σας. Εάν διαπιστώσετε ότι το μυαλό σας είναι συνεχώς στη δουλειά ή εργάζεστε ασταμάτητα, ενώ θέλετε να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας, τότε ίσως είναι καιρός να βρείτε μια εργασία που θα σας αφήνει χώρο να αναπνεύσετε και να ζήσετε.

 

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύψτε αν κινδυνεύετε από υπερκόπωση

 

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php