Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ διαφορές και ομοιότητες

Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ διαφορές και ομοιότητες των δύο φυλών.  Στη χώρα μας υπάρχουν αρκετά σκυλιά που ανήκουν στις φυλές  Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ . Το πρόβλημα είναι ότι λόγω ελλιπούς πληροφόρησης το Μπιγκλ Χάριερ δεν είναι τόσο γνωστό ως ράτσα, με συνέπεια να θεωρούν πολλοί ιδιοκτήτες ότι πρόκειται για Μπίγκλ.

Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ διαφορές και ομοιότητες των δύο φυλών

Μπιγκλ Αγγλικό Μπιγκλ Χάριερ Γαλλικό
Σώμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Σώμα σχεδόν τετράγωνο.
Ύψος: 33-40 εκ. Βάρος: έως 11 κιλά Ύψος: 48-55 εκ. Βάρος: έως 20 κιλά.
Κεφάλι στρογγυλό, σχεδόν βαρύ. Κεφάλι λιγότερο στρογγυλό, ελαφρύ.
Έντονο και φανερό στοπ. Όχι έντονο στοπ.
Κρανίο πλατύ και θολωτό. Κρανίο οριζόντιο.
Μάτια στρογγυλά και μεγάλα. Μάτια στρογγυλά και μέτρια.
Μουσούδα τετράγωνη. Μουσούδα λεπτή στην άκρη, όχι μυτερή.
Αφτιά πλατιά, επίπεδα και στρογγυλεμένα στην άκρη. Αφτιά σχεδόν επίπεδα, σε σχήμα V.

 

Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ διαφορές και ομοιότητες

Το μικρό και μεσαίο μέγεθος των δύο φυλών, κάνει τα Μπίγκλ και τα Μπίγκλ Χάριερ πολύ δημοφιλή κατοικίδια. Είναι φιλικά σκυλιά, χρειάζονται εκπαίδευση και υπομονή. Έχουν πάντα όρεξη για φαγητό και λιχουδιές, μπορεί ένας συναγερμός να μη τα απασχολήσει, αλλά αν ανοίξει η πόρτα του ψυγείου θα βρεθούν δίπλα σας στο λεπτό.

Τα πάνε πολύ καλά με μικρά παιδιά, αλλά και με άλλα ζώα. Πάντα θετικά στο παιχνίδι, σε βόλτες και εξερεύνηση.

Τα Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ, είναι ανθρωποκεντρικά σκυλιά. Δε τους αρέσει η μοναξιά, μπορούν να ζήσουν μέσα σε διαμέρισμα, εφόσον βγαίνουν τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα για βόλτα, αλλά αν μείνουν αρκετές ώρες μόνα είναι πολύ πιθανό να ενοχλήσουν τους γείτονες με το γνωστό δυνατό και μελωδικό γαύγισμα τους.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά της ράτσας και να μην επηρεάζεστε από ιδιοκτήτες άλλων σκύλων. Ένα  Μπίγκλ ή ένα Μπίγκλ Χάριερ, μπορεί να αφεθεί ελεύθερο σε περιφραγμένο χώρο και δεν πρέπει ποτέ να βγαίνει βόλτα χωρίς λουρί. Ακόμη και αν επιστρέφει κάθε φορά που το φωνάζετε, δεν μπορείτε να του έχετε 100% εμπιστοσύνη. Η δυνατή του όσφρηση του αποσπά την προσοχή από οτιδήποτε άλλο, δε θα δώσει προσοχή στα αυτοκίνητα, ενώ μπορεί να χαθεί ακολουθώντας για πολλές ώρες μια μυρωδιά.

Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ διαφορές και ομοιότητες

Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ παιχνιδιάρικα, φιλικά, άτακτα και αξιολάτρευτα πλάσματα που αν αποφασίσετε να αποκτήσετε θα σας αλλάξουν τη ζωή!

Μπίγκλ και Μπίγκλ Χάριερ διαφορές και ομοιότητες

 

Διαβάστε επίσης:  Δίνοντας ένα κουτάβι ως δώρο

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε στο Τµήµα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονοµίας του ΤΕΙ – ΑΘΗΝΑΣ και έπειτα Σκηνοθεσία στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ. Έχει επίσης σπουδάσει στο Θέατρο των Αλλαγών Υποκριτική και Σκηνοθεσία για Κινηµατογράφο και Τηλεόραση. Εργάστηκε στο Αρχiπέλαγος tv ως Βοηθός Αρχισυντάκτη Δελτίου Ειδήσεων, Παρουσίαση Σύντοµου Δελτίου Ειδήσεων και στη Διεξαγωγή Εξωτερικών Ρεπορτάζ. Εχει δουλέψει στο STAR CHANNEL ως Βοηθός Σκηνοθέτη για live εκποµπή καθώς και στη θέση Video Playout Operator. Ασχολείται με τη συγγραφή, σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών, εκπομπών, ντοκυµαντέρ και θεατρικών παραστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php