Ανακαλύψτε αν κινδυνεύετε από υπερκόπωση

Ανακαλύψτε αν κινδυνεύετε από υπερκόπωση, δείτε αν βλέπετε τον εαυτό σας στην παρακάτω λίστα.

Σας είναι αδύνατο να συγκεντρωθείτε, ενώ είστε μονίμως σε εγρήγορση και εκνευρίζεστε εύκολα.
Δεν έχετε όρεξη να ασχοληθείτε με οποιοδήποτε δραστηριότητα, πόσο μάλλον να δουλέψετε. Έχετε αδύναμη μνήμη, νιώθετε κόπωση και υπνηλία ενώ πίνετε πολλούς καφέδες και τρώτε πολύ περισσότερο απ’ότι συνηθίζατε.

Οι παράγοντες που οδηγούν ένα άτομο στην υπερκόπωση ποικίλουν. Συναισθηματική και ψυχική κούραση, μπορούν να σας οδηγήσουν το ίδιο εύκολα στην κατάσταση αυτή όπως και η εργασιακή κούραση.

Η λίστα δε σταματά εδώ, καθώς η κύηση, η εμμηνόπαυση, η αναιμία, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η κατανάλωση συγκεκριμένων φαρμάκων, η υπερκατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή είναι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τον οργανισμό μας. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και σοβαρές ασθένειες, οι οποίες μπορούν να ταλαιπωρήσουν έναν άνθρωπο για χρόνια.

Ανακαλύψτε αν κινδυνεύετε από υπερκόπωση

Ανακαλύψτε αν κινδυνεύετε από υπερκόπωση. Όταν δε νιώθουμε καλά είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα καρδιογράφημα – υπέρηχο καρδιάς, εξετάσεις  θυρεοειδή, τεστ κοπώσεως και γενική αίματος.
Μην ξεχνάτε να ακούτε το σώμα σας και να μη το πιέζετε, όλοι μας έχουμε όρια. Μην υπερτιμάτε τις δυνάμεις σας.

Ανακαλύψτε αν κινδυνεύετε από υπερκόπωση

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι απαραίτητες , αυτές πρέπει να γίνονται σταδιακά και όχι απότομα. Πρέπει να διαχειρίζεστε το χρόνο σας ώστε να έχετε χρόνο για ποιοτικό ύπνο, σωστή διατροφή και χαλάρωση.

Σημειώστε ένα πρόγραμμα στο ημερολόγιο σας, θα σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να νιώσετε ήρεμοι και αποδοτικοί και ικανοποιημένοι με την απόδοση σας. Στο πρόγραμμα θα βάλετε την εργασία σας, εκκρεμότητες με ψώνια, τράπεζες, λογαριασμούς και φυσικά τακτοποίηση και καθαριότητα.

Επίσης, η σωματική άσκηση ήπιας μορφής βοηθά σε σημαντικό βαθμό τους ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνια κόπωση, καθώς δρα ευεργετικά ευεργετικά κατά του άγχους.

Έχουμε μόνο αυτή τη ζωή, σε αυτό το σώμα. Θα ήταν έξυπνο λοιπόν να το φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Διαβάστε επίσης,  16 αρχές που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε καλύτερα

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php