Μακαρονάδα από κολοκυθάκια χωρίς ενοχές!

Αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να βάλετε στην άκρη τα μακαρόνια για λογούς δίαιτας δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε και τις μακαρονάδες. Πώς γίνετε αυτό;  Σας παρουσιάζουμε την μακαρονάδα από κολοκυθάκια! Τα κολοκυθάκια είναι η πιο λαμπρή βάση για πολλές υγιής συνταγές χωρίς να σας κάνουν να έχετε ενοχές.

Πως να κάνω τα κολοκυθάκια σαν μακαρόνια

Αν έχετε κάποιο εργαλείο στην κουζίνα σας όπως spiralizer ή Julienne Peeler σίγουρα θα έκανε πιο εύκολη την διαδικασία. Άλλιως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κλασσικό αποφλοιωτή λαχανικών και να κάνετε πιο πλατιά τα κολοκυθάκια.

Υλικά
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας σκόρδο (3 με 4 σκελίδες)
  • 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο, ανάλογα με το πόσο πικάντικα σας αρέσουν τα ζυμαρικά
  • 2 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα (και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα)
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό φύλλα, σε κομματάκια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό
  • Αλάτι
Οδηγίες

Ξεκινήστε κόβοντας το κολοκυθάκια σε σχήμα και μήκος ίδιο με σπαγγέτι.

Βάλτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μπούκοβο σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα. Η φωτιά θα πρέπει να είναι στο μέτριο. Όταν το λάδι αρχίσει να καίει προσθέστε τα κολοκυθάκια. Ανακατέψτε για περίπου 5 με 7 λεπτά. Τα κολοκυθάκια θα πρέπει να έχουν μαλακώσει άλλα να και τραγανά.

Όταν το λάδι αρχίσει να φυσαλίδων γύρω από το σκόρδο, προσθέστε τα κολοκυθάκια κολοκύνθη. Πετάξτε τα χυλοπίτες με λαβίδες ζυμαρικών και μαγειρέψτε μέχρι το al dente – θα πρέπει να μαλακώσουν, αλλά εξακολουθούν να έχουν μια κρίσιμη στιγμή? 5 έως 7 λεπτά. Μην αφήνετε τα μακαρόνια να μαγειρεύουν πια ή αλλιώς θα γίνουν άχυρα. Καθώς μαγειρεύουν, συνεχίστε να ρίχνετε έτσι ώστε όλα τα κολοκυθάκια κολοκυθιών να έχουν την ευκαιρία να χτυπήσουν το κάτω μέρος του τηγανιού.

Μόλις είναι έτοιμα τα κολοκυθάκια προσθέστε τις ντομάτες, το βασιλικό και το τυρί παρμεζάνας. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό.

Χρησιμοποιήστε λαβίδες ζυμαρικών για να μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο.

Αν θέλετε το υγρό που έχει μείνει στο τηγάνι μπορείτε να ανακατέψετε με κορν φλάουερ(διαλυμένο πρώτα σε νερό). Το αφήνετε να σιγοβράζει  μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Εφόσον ετοιμαστεί το ρίχνετε πάνω από τα κολοκυθάκια και προσθέτετε έξτρα τυρί.

 

Διαβάστε επίσης: Τυρένιες τηγανίτες διαίτης χωρίς γλουτένη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php
Close
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram