Ζωγραφική σε πέτρες!

Απελευθερώστε τον καλλιτέχνη που κρύβετε μέσα σας και δημιουργείστε ένα μίνι αριστούργημα με Ζωγραφική σε πέτρες! Ένα χόμπι για όλες τις ηλικίες, μπορείτε να στήσετε το μικρό σας καλλιτεχνικό εργαστήριο εντός σπιτιού ή στον κήπο σας. Οι ζωγραφισμένες πέτρες μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να γράψετε όμορφα μηνύματα, εποχιακό ντεκόρ, να διακοσμήσετε ένα τραπέζι, μια γλάστρα, ακόμη και το ψυγείο σας αν τις μετατρέψετε σε μαγνήτες.

 Ζωγραφική σε πέτρες-Χόμπι Παραλία-χόμπι-Λολίτα

Πώς να ζωγραφίσετε τις πέτρες βήμα-προς-βήμα

Πρώτον, φυσικά, θα πρέπει να βρείτε την τέλεια πέτρα. Ψάξτε για στρογγυλεμένες πέτρες. Οι ποταμίσιες και της παραλίας είναι οι καλύτερες. Αν μαζέψετε πέτρες από την ύπαιθρο, ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.
Αν δεν έχετε χρόνο για να ψάξετε, μπορείτε να αγοράσετε πέτρες, μπορείτε να βρείτε σε πολλά χρώματα και μεγέθη.

  

Πριν σχεδιάσετε επάνω στην πέτρα θα ήταν καλό να εξασκηθείτε σε ένα κομμάτι χαρτί για να τελειοποιήσετε το σχέδιο σας. Δοκιμάστε επίσης το χρώμα σας σε χαρτί πριν από τη πέτρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα έχετε προβλήματα με την υφή και τη φωτεινότητα του χρώματος.

  

Για να σχεδιάσετε την πέτρα χρησιμοποιήσετε μολύβι, κιμωλία, σαπούνι ραπτικής ή ένα πολύ λεπτό μαρκαδοράκι για τις λεπτομέρειες.

  
Ξεκινήσετε τη ζωγραφική προχωρώντας από τα μεγαλύτερα τμήματα του σχεδίου στα μικρότερα, αφήνοντας κάθε στρώση να στεγνώνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσετε το χρώμα πιο γρήγορα.

  
Μόλις τελειώσετε τη ζωγραφική, χρησιμοποιήστε ένα ακρυλικό βερνίκι και περάστε ένα ή δύο στρώματα για να βεβαιωθείτε ότι το έργο σας θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  

Τα υλικά σας:

Χρώματα
Όλα τα χρώματα χειροτεχνίας, με βάση το νερό, ή τα ακρυλικά χρώματα είναι καλά για τις πέτρες. Φορέστε κάτι πρόχειρο και απλώστε κάτι κάτω από την επιφάνεια στην οποία θα ζωγραφίσετε τις πέτρες, για να αποφύγετε ατυχήματα. Αν ζωγραφίσετε παρέα με πολύ μικρά παιδιά, οι τέμπερες είναι ιδανικές διότι πλένονται πολύ πιο εύκολα (αν και τα χρώματα δεν είναι τόσο φωτεινά). Αν βάλετε τις πέτρες στον κήπο χρησιμοποιείστε χρώματα για εξωτερικούς χώρους.

 

Λεπτοί Ανεξίτηλοι Μαρκαδόροι

Είναι ιδανικοί για την προσθήκη λεπτομερειών που μπορεί να είναι δύσκολο να γίνουν με τα πινέλα, ιδιαίτερα στις μικρότερες πέτρες.

  

Mod podge ή άλλο στεγανωτικό βερνίκι

Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανωτικό βερνίκι για να προστατεύσετε τις δημιουργίες σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν οι πέτρες σας διακοσμήσουν εσωτερικό χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ακρυλικό σπρέι που θα κάνει τα χρώματα πιο φωτεινά και πιο γυαλιστερά. Θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σε εξωτερικό αεριζόμενο χώρο και μόνο από ενήλικο. Η Modge podge είναι επίσης μια καλή επιλογή για εσωτερικούς χώρους. Για πέτρες σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανωτικό βερνίκι ουρεθάνης το οποίο θα εμποδίσει τυχόν ρωγμές  και φθορά.

  

Μαγνητικές βάσεις
Αν θέλετε να κάνετε μαγνητάκια για το ψυγείο χρησιμοποιήσετε πέτρες που δεν είναι πολύ μεγάλες ή πολύ χοντρές και κολλήστε το μαγνήτη στο πίσω μέρος της πέτρας.

   

Παλέτα
Μπορείτε είτε να αγοράσετε μια παλέτα χρωμάτων ή να φτιάξετε μια από ένα χάρτινο πιάτο ή ένα κομμάτι χαρτόνι που θα καλύψετε με αλουμινόχαρτο.

  

Πινέλα
Πλατιά επίπεδα πινέλα είναι ιδανικά για μεγάλες επιφάνειες, ενώ μικρότερα και μυτερά είναι ιδανικά για λεπτομέρειες όπως πρόσωπα ή μουστάκια.

 

Μάτια
Αν δε θέλετε να τα σχεδιάσετε, τα μάτια χρειάζονται για τα πέτρινα  ζωάκια  και τερατάκια που σκοπεύετε να κάνετε!

  

Κόλλα
Αν θέλετε να κολλήστε τις πέτρες θα χρειαστείτε μια κόλλα για εξωτερικούς χώρους.

  

  Not all those who wonder are lost- Lollita.gr

  

  

  

 Lollita.gr art 

 

Διαβάστε επίσης: Αναμνηστικά με υλικά από τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Μάθετε:  Υπάρχουν καρχαρίες στην Ελλάδα;

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php