Το πρώτο Water Park του κόσμου για άτομα με ειδικές ανάγκες

Το πρώτο Water Park του κόσμου για άτομα με ειδικές ανάγκες άνοιξε και βρίσκεται στην πόλη του Σαν Αντόνιο, στην αμερικάνική πολιτεία του Τέξας.

Τα υδάτινα πάρκα είναι απροσπέλαστα για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά το πρώτο Water Park του κόσμου για άτομα με ειδικές ανάγκες “Morgan’s Inspiration Island”. Το πάρκο έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο που κατασκευάζονται τα υδάτινα πάρκα και να ανοίξει το δρόμο για περισσότερους σωστά διαμορφωμένους χώρους.

 

Το πρώτο Water Park του κόσμου για άτομα με ειδικές ανάγκες

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μπορούν να μπουν στο πάρκο δωρεάν και κάθε σημείο του πάρκου είναι προσβάσιμο με αναπηρικό καρότσι. Ο χώρος προσφέρει  βραχιόλια με πομπό gps που επιτρέπουν στους γονείς να εντοπίζουν τα παιδιά τους. Επίσης παρέχει PneuChairs, αδιάβροχα αναπηρικά καροτσάκια δωρεάν.

 

Ο Χάρτμαν έδωσε στο πάρκο το όνομα της κόρης του, Μόργκαν, η οποία είναι επίσης άτομο με αναπηρία.

 

Το πρώτο Water Park του κόσμου για άτομα με ειδικές ανάγκες

“Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία φιλοξενίας σε ένα ασφαλές, άνετο και όχι υπερβολικά συνωστισμένο περιβάλλον”, λέει ο ιδρυτής του πάρκου Gordon Hartman.

Για την κατασκευή και σωστή λειτουργία του πάρκου, ο Gordon Hartman  συνεργάστηκε με γιατρούς, γονείς, δασκάλους, θεραπευτές και φροντιστές.

 

Το πάρκο έχει ακόμη τη δυνατότητα να αλλάξει γρήγορα τη θερμοκρασία του νερού, προκειμένου να φιλοξενήσει επισκέπτες που είναι ευαίσθητοι στο κρύο νερό.

Το πρώτο Water Park του κόσμου για άτομα με ειδικές ανάγκες αγγίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

 

Είναι ένα πάρκο προσβάσιμο σε όλους, φτιαγμένο με αγάπη για όλο τον κόσμο.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.morganswonderland.com/

 

Διαβάστε επίσης:

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε στο Τµήµα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονοµίας του ΤΕΙ – ΑΘΗΝΑΣ και έπειτα Σκηνοθεσία στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ. Έχει επίσης σπουδάσει στο Θέατρο των Αλλαγών Υποκριτική και Σκηνοθεσία για Κινηµατογράφο και Τηλεόραση. Εργάστηκε στο Αρχiπέλαγος tv ως Βοηθός Αρχισυντάκτη Δελτίου Ειδήσεων, Παρουσίαση Σύντοµου Δελτίου Ειδήσεων και στη Διεξαγωγή Εξωτερικών Ρεπορτάζ. Εχει δουλέψει στο STAR CHANNEL ως Βοηθός Σκηνοθέτη για live εκποµπή καθώς και στη θέση Video Playout Operator. Ασχολείται με τη συγγραφή, σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών, εκπομπών, ντοκυµαντέρ και θεατρικών παραστάσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php