Η Επιστήμη της Νόησης

Τι θα έκανες αν σου έλεγε κάποιος ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις ορισμένες από τις επιθυμίες σου απλά και μόνο χρησιμοποιώντας τη δύναμη της σκέψης;  Μόνο με τη συγκέντρωση σου – ίσως και μερικών ακόμα φίλων, γνωστών και αγνώστων; Κάτι τέτοιο υποστηρίζουν οι μελετητές της Επιστήμης της Νόησης ότι μπορεί να επιτευχθεί.

Η Επιστήμη της Νόησης

Κύριο ερευνητικό ερώτημα του πεδίου άσκησης της επιστήμης αυτής αποτελεί το κατά πόσο οι σκέψεις και οι προθέσεις μας μπορούν να επηρεάσουν και να αλλάξουν τον κόσμο γύρω μας. Απλά και μόνο αν είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στον ίδιο στόχο και συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών (ναι, υπάρχει και εδρεύει στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ).

Με τον όρο νόηση εννοείται η εσωτερική σοφία και οι νοητικές επιστήμες είναι ο διεπιστημονικός εκείνος τομέας που συνδυάζει τα υλικά επιστημονικά εργαλεία μέτρησης και τις τεχνικές μαζί με την εσωτερική συνείδηση του καθενός. Ο λόγος; Να μελετήσει ολόκληρο το φάσμα της ανθρώπινης ικανότητας. Η βασική υπόθεση είναι πως η ατομική μας συνείδηση “μετράει”. Έχει δηλαδή κάποιο βάρος και κάποια υπόσταση. Όμως το βάρος και η υπόσταση αυτή μπορούν να έχουν και κάποιο αντίκτυπο στον υλικό μας κόσμο εάν η προσπάθεια των ατόμων είναι εντατική και προσηλωμένη σε έναν στόχο τη φορά. Η διαφορά δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την προσπάθεια ενός και μόνο ανθρώπου, αλλά με τη συντονισμένη προσπάθεια πολλών.

Η Επιστήμη της Νόησης

Βασικά ερωτήματα τα οποία επιθυμούν οι νοητικοί επιστήμονες να κατανοήσουν είναι το πότε, το πως και το γιατί η συνείδηση επηρεάζει και έχει αντίκτυπο τον υλικό κόσμο.

Τρία είναι τα βασικά πεδία εστίασης:

  • Οι εναλλακτικές μορφές θεραπείας
  • Ο ατομικός και συλλογικός μετασχηματισμός
  • Ο τρόπος με τον οποίο ο φυσικός κόσμος μπορεί να επηρεαστεί από τις νοητικές ανθρώπινες ικανότητες

Αν και το Ινστιτούτο είναι σχετικά νέο – πρώτο λειτούργησε το 1973 – ο ιδρυτής του τυγχάνει αναγνώρισης και σεβασμού. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ήταν ένας από τους λιγοστούς ανθρώπους που έχουν πατήσει το πόδι τους στη σελήνη. Ο λόγος για τον Αμερικανό αστροναύτη Έντγκαρ Μίτσελ, ο οποίος υπήρξε μέλος του πληρώματος της αποστολής του 1971, Apollo 14!

Η Επιστήμη της Νόησης

Τα ευρήματα των ερευνών που διεξάγονται μένουν για να μας αποδείξουν -ή μη – αν όντως μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα του φυσικού μας κόσμου απλά και μόνο με τη συνείδηση μας. Ίσως πρόκειται για εικασίες, ίσως πάλι μιλάμε για κάτι που περιμένει χρόνια τώρα να το ανακαλύψουμε! Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο ανθρώπινος νους είναι ικανός για πολλά πράγματα. Μπορεί είτε να φανταστεί πολλά, είτε να τα ανακαλύψει και να τα αποδείξει.

Γράφει η: Sof- Sof

 

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php