Το FBI ζητά τη βοήθεια του κοινού για να λύσει ένα φόνο.

Το μυστήριο McCormick

Το FBI ζητά τη βοήθεια του κοινού για να λύσει ένα φόνο. Μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα δύο μηνύματα που βρέθηκαν στις τσέπες ενός θύματος;

Το 1999, το πτώμα του Ricky McCormick βρέθηκε στο ανατολικό Μιζούρι. Στις τσέπες του είχε δυο αλγόριθμους κρυπτογραφημένους. Μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα; Το  FBI έχει ζητήσει τη βοήθεια του κοινού.

Το FBI δε κατάφερε να ανακαλύψει τι σημαίνουν τα σημειώματα

Δύο χειρόγραφα έγγραφα βρέθηκαν στις τσέπες του δολοφονημένου Ricky McCormick, όταν το σώμα του ανακαλύφθηκε σε στην περιοχή St. Charles County, Missouri, στις 30 Ιουνίου 1999. Απόπειρες της μονάδας αναλυτών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων και αρχειοθέτησης του FBI (CRRU) και Η Αμερικανική Ένωση Κρυπτογραφημάτων απέτυχε να αποκρυπτογραφήσει τις έννοιες αυτών των δύο κωδικοποιημένων σημειώσεων, οι οποίες παρατίθενται ως μία από τις κορυφαίες ανεπίλυτες υποθέσεις της CRRU.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι σημειώσεις στις τσέπες του παντελονιού του McCormick έγιναν τρεις ημέρες πριν από το θάνατό του.

Σύμφωνα με μέλη της οικογένειας του McCormick, ο Ricky χρησιμοποιούσε κρυπτογραφημένα σημειώματα από τότε που ήταν αγόρι, αλλά προφανώς κανείς στην οικογένειά του δεν ξέρει πώς να αποκρυπτογραφήσει τους κώδικες.

Οι γονείς του όμως έδωσαν διαφορετικές δηλώσεις. “Το μόνο που μπορούσε να γράψει ήταν το όνομά του” Είπε η μητέρα του. Ενώ ο πατέρας του, Charles McCormick, είπε ο Ricky” δεν μπορούσε να γράψει τίποτα”.

 

“Η λύση του κώδικα θα μπορούσε να αποκαλύψει τον τόπο του θύματος πριν από το θάνατό του και θα μπορούσε να οδηγήσει στη λύση μιας ανθρωποκτονίας”Δήλωσε ο Dan Olson, επικεφαλής της μονάδας ανάλυσης κρυπτογράφησης και αρχειοθέτησης του FBI.

Στις 29 Μαρτίου 2011, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκκληση για βοήθεια από το κοινό για την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων. Λίγες μέρες αργότερα, δημιούργησαν μια ξεχωριστή σελίδα όπου το κοινό μπορεί να προσφέρει σχόλια και θεωρίες.

Συμπληρώστε τη φόρμα βοήθειας για την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων στην επίσημη σελίδα του FBI στο παρακάτω link:

https://forms.fbi.gov/code#googtrans(el)

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php