10 Βήματα για να Μετατρέψετε Εύκολα έναν Τοίχο σε Μαυροπίνακα

Μάθετε πώς να Μετατρέψετε Εύκολα έναν Τοίχο σε Μαυροπίνακα

10 Βήματα για να Μετατρέψετε Εύκολα έναν Τοίχο σε Μαυροπίνακα

Δεν χρειάζεται να πάρετε ένα μαυροπίνακα για έναν ολόκληρο τον τοίχο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χρώμα που ονομάζεται χρώμα μαυροπίνακα. Αυτό το χρώμα μιμείται την επιφάνεια ενός μαυροπίνακα και δεν θα γνωρίζετε τη διαφορά! Εσείς ή τα παιδιά σας δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το γράψιμο στον τοίχο, γιατί ακριβώς όπως ένας μαυροπίνακας, μπορεί να καθαριστεί με ένα νωπό πανί.

10 Βήματα για να Μετατρέψετε Εύκολα έναν Τοίχο σε Μαυροπίνακα

Δεν είναι απαραίτητο να ζωγραφίζετε τον τοίχο σε μαύρο χρώμα. Μπορείτε να το βάψετε σε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε. Οι τοίχοι από Μαυροπίνακα μπορούν να είναι πολύ λειτουργικοί και ταυτόχρονα δημιουργικοί.

Δείτε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα όμορφο (και ομοιόμορφο) αποτέλεσμα:

1. Πρώτα επιλέγετε την επιφάνεια που θα καλύψετε.

2. Αν έχετε διαλέξει ένα συγκεκριμένο σχήμα, παίρνετε τα μέτρα και σημειώνετε με μολύβι το σχήμα. Αν θέλετε να βάψετε ολόκληρο τοίχο, προσπερνάτε αυτό το βήμα.

3. Βάζετε χαρτοταινία στα όρια της επιφάνειας που θα βάψετε για να μη λερώσετε.
Στους τοίχους, ταινία πάνω από την ένωση με το πάτωμα,ή την οροφή . Εάν έχετε ένα παράθυρο στον τοίχο, ταινία γύρω από το εξωτερικό πλαίσιο του παραθύρου.

4. Τρίβετε ελαφρά την επιφάνεια για να γίνει πιο τραχιά και να πιάσει καλύτερα το χρώμα.

5. Περνάτε το πρώτο χέρι με αστάρι νερού ή σιδήρου (ανάλογα με την επιφάνεια), αφήνετε να περάσει μια ώρα.

10 Βήματα για να Μετατρέψετε Εύκολα έναν Τοίχο σε Μαυροπίνακα

6. Ανακινήστε καλά το κουτί με τη μπογιά. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε τρεις στρώσεις, πρέπει να επιτρέψετε σε κάθε επίστρωση να στεγνώσει πλήρως πριν τοποθετήσετε μια άλλη στρώση.

7.  Αφαιρείτε τη χαρτοταινία.

8.  Αφήνετε ένα ολόκληρο 48ωρο για να στεγνώσει πολύ καλά το χρώμα.

9. Τραβήξτε τη ταινία όταν τελειώσετε και δοκιμάστε την επιφάνεια με διάφορους τύπους κιμωλίας. Μερικοί τύποι μπορεί να είναι πολύ σκληροί και δεν θα λειτουργήσουν σωστά. Κάνετε σημάδια κιμωλίας σε μια μικρή περιοχή και τα σκουπίζετε με ένα υγρό πανί. Μια κανονική γόμα κιμωλίας  λειτουργεί επίσης, αλλά ένα υγρό πανί είναι η καλύτερη επιλογή.

10. Περνάτε με λευκή κιμωλία όλη την επιφάνεια. Σβήνετε με βρεμένο σπόγγο και είστε έτοιμοι!

Συμβουλή:

σε όλες τις περιπτώσεις, ένα λευκό αστάρι θα κάνει τη βαφή του τραπεζιού να κολλήσει καλύτερα στον τοίχο και θα κάνει επίσης το χρώμα του χρώματος πλουσιότερο.

Προειδοποίηση:

Εάν επιλέγετε να εφαρμόσετε τη μπογιά σε γυαλιστερό τοίχωμα ή σε τοίχο χωρίς αστάρι, η γυαλάδα στον τοίχο πρέπει να τριφτεί με λεπτό γυαλόχαρτο πριν εφαρμόσετε το χρώμα.

Μπορεί να σας αρέσει επίσης το άρθρο: Σας παρουσιάζουμε τις χρωματικές παλέτες που θα βάλουν χρώμα στη ζωή σας

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε στο Τµήµα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονοµίας του ΤΕΙ – ΑΘΗΝΑΣ και έπειτα Σκηνοθεσία στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ. Έχει επίσης σπουδάσει στο Θέατρο των Αλλαγών Υποκριτική και Σκηνοθεσία για Κινηµατογράφο και Τηλεόραση. Εργάστηκε στο Αρχiπέλαγος tv ως Βοηθός Αρχισυντάκτη Δελτίου Ειδήσεων, Παρουσίαση Σύντοµου Δελτίου Ειδήσεων και στη Διεξαγωγή Εξωτερικών Ρεπορτάζ. Εχει δουλέψει στο STAR CHANNEL ως Βοηθός Σκηνοθέτη για live εκποµπή καθώς και στη θέση Video Playout Operator. Ασχολείται με τη συγγραφή, σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών, εκπομπών, ντοκυµαντέρ και θεατρικών παραστάσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php