Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυριού – Carrot cake με γλάσο

Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυριού! Το ωραιότερο Κέικ!

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 340 γρ. καρότα τριμμένα (να ζυγίζουν 340 γρ. αφού τα τρίψουμε)
  • 200 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και γίνουν αφρός.
Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε απαλά και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιγενές μείγμα.
Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε το πάνω μέρος ή όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.

Τέλος, μπορούμε να δώσουμε μια ξεχωριστή πινελιά με σχήματα από φλούδες ή κομμάτια καρότου.

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php