Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood. Ο Άγγελος Πούλης είναι ένα ξεχωριστό παιδί, με μεγάλη πνευματική δύναμη και ισορροπία.

Πρώτη φορά συνάντησα τον Άγγελο στα γυρίσματα μιας ταινίας ενός φίλου. Νέο παιδί, με επαγγελματική συμπεριφορά και πολύ ευγενικός, ο Άγγελος ξεχώριζε.

Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι σκόπευε να φύγει για Hollywood και ακόμη περισσότερο όταν έμαθα ότι άρχισε πολύ γρήγορα να κλείνει εκεί καλές δουλειές.

Έδωσε στο Lollita.gr  μια υπέροχη συνέντευξη για τη ζωή και την καρίερα του.

Τι περιμένετε; Γνωρίστε μαζί μας τον Άγγελο!

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood
Σύστησέ μας τον Άγγελο

Οι περισσότεροι με ξέρουν ως έναν από τούς πρωτοπόρους του “παρκούρ” στην Ελλάδα, απτό 2007. Με γνώρισαν μέσα από συνεντεύξεις στην τηλεόραση, περιοδικά, διαφημιστικά, μουσικά βίντεο κλίπ και μετέπειτα ως έναν  από τους ανερχόμενους Έλληνες action actors-stunt performers & filmmakers, που ζουν στο Ηollywood.

Πρόσφατα συνεργάστηκα με ονόματα όπως Matt Damon και Ben Affleck.

Πριν από αυτά κάποιοι με θυμούνται ως Έλληνα μουσικό παράγωγο ηλεκτρονικής μουσικής, η όποια άνθισε το 2000-2005 στην Ελλάδα. Έπαιζα σε clubs στην Αθήνα, κυκλοφορούσα μουσική σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως trance και παράγωγα της.

Ο στόχος μου είναι να εμπνεύσω και να παρακινήσω νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και τα πάθη τους, μέσα από τις δουλειές μου και τις επιτυχίες μου. Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορούν και εκείνοι.

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood
Ποιες μορφές τέχνης σε εκφράζουν;

Δε ξέρω αν θα το έλεγα τέχνη με την κλασσική έννοια, τα πάντα μπορεί να είναι τέχνη στη ζωή, αναλόγως πόσο καλά τα κάνεις.

Ακόμα και το να πλένεις πιάτα αν το κάνεις εξαιρετικά καλά, αποτελεσματικά και γρήγορα, τέχνη θα το θεωρούσα. Οπότε θα σου πω τι με εκφράζει γενικά και τι συνήθως κάνω.

Δουλεύω καθημερινά στο να χτίσω ένα καλύτερο self image, όπως με έχω οραματιστεί. Αυτό είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει πολλά skills, εξωτερικά και εσωτερικά.

Προφανώς κάνω πολύ προπόνηση, παρκούρ, weight lifthing, αλλά εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, τα τελευταία 5 χρόνια διαβάζω καθημερινά οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτοβελτίωση, επικοινωνία, marketing, management, social skills, negotiation skills, τα οποία όλα με βοηθάνε στο να είμαι καλύτερος στη δουλειά μου.

YAMAHA Motor “WE CREATE”

Σαν ηθοποιός εσύ είσαι ο CEO τις εταιρείας σου, προμοτάρεις τον εαυτό σου, όσο πιο καλά το κάνεις τόσο πιο πολύ δουλεύεις και τόσο πιο γρήγορα έχεις επιτυχίες.

Επίσης, μου αρέσει να βλέπω ντοκιμαντέρ κβαντικής φυσικής, πως τα πάντα επηρεάζονται γύρω μας, πως η σκέψη  επηρεάζει την εικόνα του εαυτού σου, πως οι σκέψεις δημιουργούν συναισθήματα, εκείνα συνήθειες, οι συνήθειες χαρακτήρα και ο χαρακτήρας χαράσσει μια πορεία ολόκληρη.

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood
Όσο καλύτερα μάθεις να ελέγχεις τον εαυτό σου, τόσο πιο εύκολα κατακτάς τους στόχους σου.

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την υποκριτική;

Η πρώτη μου επαφή με τον χώρo ήταν το 2007, σε τηλεοπτική διαφήμιση τις Vodafone όπου ζητούσαν 3-4 αθλητές παρκούρ. Όντας οι πρώτοι και οι γνωστότεροι του χώρου η δουλειά πήγε σε εμάς μέσο του πρακτορείου Ace Models που μας βρήκε μέσω τις σελίδας μας στο internet, και που είναι μέχρι σήμερα το agency μου στην Ελλάδα.

Από τότε συνέχισα να κλείνω διαφημίσεις αρκετά συχνά για τα επόμενα χρονιά, και ουσιαστικά απέκτησα εμπειρία μέσα από τη δουλειά και όχι από κάποια σχολή.  Το 2009 με ζήτησαν για το πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία μικρού μήκους που προβλήθηκε στην Ερτ1. Συνέχισα να δουλεύω ακόμα περισσότερο σε οτιδήποτε είχε να κάνει με το να είμαι μπροστά στην κάμερα, η μια δουλειά έφερνε την άλλη. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή μου στο viral music video τον Vegas-πιο ψηλά το 2011 πάλι έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένα clip που έχει φτάσει τα 25 million views και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία.

Το 2014 το πήρα σοβαρά και ξεκίνησα να παρακολουθώ  σεμινάρια υποκριτικής με σκοπό να το κάνω επαγγελματικά και να το φτάσω στο έπακρο ή όλα ή τίποτα.

Τότε πήρα την απόφαση να έχω μετακομίσει  στο Los Angeles μέχρι το 2015.

The Last Ship an action sci-fi thriller by exec.producer Michael B. Bay
Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood
Ποια η σύνδεση μεταξύ parkour και υποκριτικής;

Είναι και τα 2 μια μορφή τέχνης και μπορούν να συνδυαστούν απόλυτα με διάφορους τρόπους. Ουσιαστικά είσαι το μέσο από το οποίο ο θεατής μπορεί να δει όλη την ταινία να εξελίσσεται. Το πως κινείσαι, το πως μιλάς, το πως φαίνεσαι, πως νιώθεις είναι αυτά που πρέπει να δείξεις. Πολλοί ηθοποιοί όπως είναι γνωστό, κάνουν μαθήματα κίνησης, χορού, φωνητικής. Τα χρειάζεσαι όλα.

Από την άλλη, για έμενα παρκουρ και υποκριτική πάνε μαζί, διότι στόχος μου είναι να ξεχωρίσω στα action films, θέλω να είμαι ο ηθοποιός που κάνει ο ίδιος τα stunts,  χωρίς αυτό είμαι ένας ηθοποιός μέσα στο πλήθος.

Τέλος, η σύνδεση μεταξύ μέσου και στόχου είναι σημαντική,  μεταξύ parkour και υποκριτικής ή κατ’ επέκταση οποιουδήποτε στόχου-επαγγέλματος γενικά.

Στο Los Angeles υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, δε δουλεύει ο καλύτερος ηθοποιός, δουλεύει αυτός που έχει το σωστό mindset, το ταλέντο, την φιλοσοφία, που προπονείται σαν πρωταθλητής και που δε τον σταματάει τίποτα. Πρέπει να συνεχίζει μέχρι να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, μέχρι να φτάσει στο στόχο του, δηλαδή να κλείσει μια δουλειά , να κλείσει τον τάδε ατζέντη, να πάρει το Oscar, και ότι άλλο έχει θέσει ως στόχο.

Στο “παρκουρ” αντίστοιχα θέτεις μικρούς στόχους, ξεπερνάς εμπόδια στο δρόμο σου. Αυτομάτως λοιπόν σου γίνεται υποσυνείδητη συνήθεια και πεποίθηση όλο αυτό. Μάλιστα βλέπω το Hollywood σαν τους ολυμπιακούς αγώνες, όλοι εδώ έρχονται με σκοπό να πάρουν το χρυσό μετάλλιο. Όταν έχεις μάθει να σκέφτεσαι και να νιώθεις σαν πρωταθλητής και νικητής , είσαι ήδη ένα βήμα μπροστά από τους άλλους ηθοποιούς.

Για αυτό και βλέπεις πολλούς αθλητές να μπαίνουν πανεύκολα στην υποκριτική και μετά να γίνονται stars. Βλέπε την ιστορία του Arnold schwargenegger ή του Σταλόνε.  Αν αυτό συνδυαστεί με ταλέντο και άλλα skills όπως προανέφερα, πχ management skills, communication skills, social skills. Τότε έχεις το απόλυτο πακέτο.

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood
Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο stunt που έχεις κάνει;

Σίγουρα ήταν στο τελευταίο μου μεγάλο διαφημιστικό spot τις Verizon – go90 – the runner. Είχα τον πρωταγωνιστικό ρόλο του runner , αφού επιλέχτηκα από τον βραβευμένο με Oscar σκηνοθέτη Tom Hooper (les miserable, Danish girl, king’s speech ) και με executive producers τον Matt Damon και Ben Affleck, ήταν μακράν η μεγαλύτερη παραγωγή που συμμετείχα ποτέ.

Υπήρχε μια σκηνή που έπρεπε να πηδήξω από ένα κινούμενο όχημα φορτηγό σε ένα convertible αμάξι που έτρεχε παράλληλα με το πρώτο με την ίδια ταχύτητα. Έπρεπε να βρεθώ στο πίσω κάθισμα του convertible και να σημαδέψω ακριβώς κέντρο και άμεσος να κάνω την αντίδραση μου στην κάμερα, τύπου χαμόγελο κλπ, που το να αλλάζεις σε miliseconds από φόβο, alma, και full χαλαρό χαμόγελο, δεν είναι και εύκολο. Εκεί πρέπει να είσαι όντως ηθοποιός και να ξέρεις τι δουλειά σου..

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood

Δε το είχα ξανακάνει ποτέ, ειδικά με 2 οχήματα εν κινήσει.. με αρκετή ταχύτητα.

Είχα φυσικά έναν πολύ καλό stunt coordinator πίσω μου που συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα blockbuster films που βλέπουμε στο cinema, και ένιωσα αρκετά ασφαλής υπό την καθοδήγηση του. Το δύσκολο στις παραγωγές αυτές είναι ότι πρέπει να κάνεις κάτι πολλές φορές. Έπρεπε να το κάνω τουλάχιστον 7-10 φορές ξανά και ξανά για το καλύτερο αποτέλεσμα, από 3 κάμερες. Η σκηνή υπάρχει και στο τελευταίο πλάνο τις διαφήμισης, έχει βεβαία μονταριστεί κατάλληλα και φαίνεται ότι πηδάω από ένα πανύψηλο billboard και προσγειώνομαι μέσα στο αμάξι, αλλά στο γύρισμα ήταν από ένα κινούμενο ψηλό φορτηγό καταλήγοντας μέσα στο αμάξι.

“ Κάνω πράγματα που μόνο σε ταινίες του Ηollywood τα έχω δει,  λες και είμαι στο Ηollywood ” σκέφτηκα αστραπιαία.  Και μετά κοιτάω γύρω μου και λέω..ωχ μα είμαι! Χάχα.

Το οποίο μου δώσε στιγμιαία μεγάλη αυτοπεποίθηση, αν σκεφτείς ότι ένα χρόνο πριν ήμουν στην Αθήνα ψάχνοντας τι να κάνω με τι ζωή μου .

 

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood
Ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγεις για LosAngeles; Πως ήταν οι πρώτες μέρες σου εκεί;

Δεν ήξερα κανέναν και τίποτα. Είχα ψάξει Έλληνες ηθοποιούς στο Los Angeles μέσω facebook, βρήκα τους πιο “γνωστούς” και όποιους άλλους Έλληνες μπορούσα. Δε μου απάντησε ποτέ κανείς, έκτος από κάνα δυο που μου έδωσαν 2-3 γρήγορες απλές συμβουλές,τίποτα σπουδαίο.

Όταν έφτασα  Γνώρισα 2-3 παιδιά στην ηλικία μου, Έλληνες και αυτοί, γίναμε φίλοι γρήγορα και ακόμα κάνουμε παρέα. Μένουμε όλοι εδώ στο Hollywood, κεντρικά. Γενικά στην αρχή δεν έκανα τίποτα άλλο εκτός από βασικά πράγματα, να βρω σπίτι, διαδρομές, γυμναστήρια για παρκουρ και να γραφτώ στα casting sites.

Μου πήρε χρόνο να βγάλω ταυτότητες, χαρτιά, να ανοίξω λογαριασμούς,να βρω σπίτι που δεν είναι καθόλου εύκολο αν δεν έχεις credit history στην Αμερική ως καλός πληρωτής. Μου πήρε 3-4 μήνες. Περπάτησα πάρα πολύ τις πρώτες μέρες, μέχρι να δω που είμαι και πως πάω που.

Είχα σχέδιο όμως και όλα έγιναν όσο πιο γρήγορα γινόταν. Πάντα δουλεύω με γραπτό πλάνο και “to do lists” με deadlines. Υπήρχαν και υπάρχουν στιγμές που σου λείπει το σπίτι σου, οι γονείς σου, φίλοι και πρέπει να μάθεις πως να αντιμετωπίζεις στιγμές και μέρες κατάθλιψης. Είναι καλό να έχεις πολλά ενδιαφέροντα και hobby ώστε να ξεχνιέσαι αλλιώς μπορεί να σε πάρει πολύ από κάτω.

Εδώ μεγάλοι star και κάθε λίγο αυτοκτονούν και αναρωτιέται ο κόσμος γιατί. Πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις τη συνεχή απόρριψη στις auditions, να τα βρεις με τον εαυτό σου, να γνωρίζεις ποιος είσαι και να μη σε επηρεάζει τίποτα αρνητικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν μόνο τη glamour πλευρά του Hollywood που ζει μόνο το 2% των ηθοποιών. Αλλά για να φτάσεις ως εκεί δεν καταλαβαίνεις τι χρειάζεται!… και από τι κρίσεις περνάς ώρες ώρες, ερχόμενος απo τo πουθενά σε μια χώρα στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood

Πόσο εμπλουτίστηκε το βιογραφικό σου από όταν πήγες στο Hollywood;

Τον 1 μιση χρόνο που είμαι εδώ έχω κάνει κάποιες μεγάλες διαφήμισεις, όπως προ είπα το the runner του Μatt Damon, επίσης συμμετείχα σε μεγάλη διαφήμιση τις Yamaha, ακόμα ήμουν ο stunt double του Dylan ο Brien (maze runner, teen wolf κλπ) για τα posters, dvd covers, promotional υλικό κλπ, τις νέας του ταινίας American assassin που βγαίνει προσεχώς και συμμετέχει και ο Michael Keaton.

Πήρα μέρος σε ένα exhibition video το οποίο προβάλλεται σε μια τεράστια led οθόνη στο Κέντρο της πόλης στο downtown l.a, που φαίνομαι να κάνω “παρκουρ” σε slow motion. Είχα επίσης πριν κάποιους μήνες τον πρώτο μου ρόλο σε μεγάλη σειρά action sci fi thriller του Michael Βay , που λέγεται the last ship και υποδυόμουν έναν Έλληνα φίλο του πρωταγωνιστή του επεισοδίου.

Γενικά έχω πάει σε πάρα πολλά auditions, έχω λάβει αρκετά callbacks, πολλές φορές είσαι στο tsak να κλήσεις μια δουλειά και τελικά την παίρνει κάποιος άλλος, αλλά γενικά παίρνει χρόνο. Στο Los angeles, κατά βάση χρειάζεται ένας χρόνος σε audition να σε δουν και να σε ξαναδούν, να σε θυμούνται , ειδικά σε tv shows. Διαφημιστικά ίσως είναι λίγο πιο εύκολο να κλείσεις, αν ταιριάζεις απόλυτα στο ρόλο. Αλλά πραγματικά υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός ειδικά μέχρι να κάνεις την αρχή. Μπορεί να χρειαστεί να πας σε 500 οντισιόν για να κλήσεις μια. Βασικά να σε δεχτούν σε audition, είναι επιτυχία. Διότι από τα 2000 άτομα που στέλνουν τα agencies, μπορεί τελικά ο casting director να δει τους 200 και πολλούς λέω.

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood
Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Θέλω να γίνω η καλύτερη version του εαυτού μου, σε κάθε κομμάτι του πακέτου που χρειάζεται για αυτή τη δουλειά. Από εκεί και πέρα τα άλλα έρχονται με τύχη, υπομονή, σκληρή δουλειά. Ο στόχος μου, είναι κατά βάση οι ταινίες δράσης για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον και να συνεχίσω στις διαφημίσεις που τα χρήματα είναι πολύ καλά, ειδικά αν είναι διεθνής.

Έχω γνωστούς που ζουν με 2-3 μεγάλες διαφημίσεις το χρόνο και όλο τον άλλο καιρό κάνουν απλά auditions και είναι free. Βέβαια τίποτα δεν είναι σταθερό και σίγουρο, πάντα υπάρχει ρίσκο.

Όμως σε αυτή τι ζωή πετυχαίνεις τόσα όσα είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις να χάσεις.

Μπορείς να επιλέξεις την ασφάλεια σε μια 8ωρη δουλειά γραφείου στην Ελλάδα για 550 ευρώ , ή να πας να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα στην Αμερική,  αν θα το πετύχεις εξαρτάται κατά πολύ από εσένα. Οπότε κάν’ το μόνο αν το πιστεύεις 100% και αν είσαι διατεθειμένος να περάσεις ότι συνεπάγεται μέχρι να φτάσεις εκεί.

Δεν είναι εύκολο. Αν ήταν, όλοι θα ήταν movie stars.

Δουλεύεις σε κάποιο project αυτή την περίοδο.

Έκανα πρόσφατα όσα σου είπα, συνεχίζω με auditions και ξεκινάω κάποια μαθήματα για τον επόμενο 1 μιση μήνα, που ήθελα πολύ να τα κάνω.είναι περίοδος training τώρα μέχρι την επόμενη δουλειά. Ειδικά στο l.a και σαν ηθοποιός πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί να περνάς μήνες χωρίς δουλειά και ξαφνικά να κλείνεις 5 δουλειές μαζί. Για αυτό κατά βάση αξιόλογο τι έχω κάνει ως το τέλος του κάθε χρόνου.

Αν σου πρότειναν ένα ρόλο υπέρ ήρωα, ποιόν θα ήθελες να υποδυθείς;

Έχω ξεπεράσει το στάδιο που ήθελα να παίξω έναν υπερ ήρωα διότι έχω βαρεθεί τις ταινίες με τους υπερήρωες. Παλιά “μου άρεσε” ο spiderman. Έχει χαθεί η μαγεία που υπήρχε παλιά. Τώρα υπάρχουν 300 ταινίες avengers, 500 ταινίες x-μεν, 10 ταινίες superman, 30 spiderman, και δε τα έχω δει καν, είναι τα ίδια και τα ίδια. Παλιά ήταν διαφορετικά.

Είμαι fun τον 80-90s. θα θελα να παίξω κάποιον ρόλο που είναι original, που έχει να κάνει με έναν απλό άνθρωπο που ίσως κατάφερε το απίθανο. Τέλειο παράδειγμα είναι το rocky.  40 χρόνια μετά και ακόμα το βλέπουμε και όλοι το ξέρουν. Τώρα την άλλη μέρα δε θυμάσαι τι είδες χτες. Μου αρέσουν τα κλασικά action films των 80s, Rambo, predator, rocky και όλα τα παρεμφερές τις εποχής Arnold, Σταλόνε.

Φυσικά δε θα μπορούσα να παίξω τον terminator ας πούμε αλλά πιο πολύ θα με έβλεπα σε ταινίες που επίσης μου αρέσουν, τύπου Jason bourne- matt damon, ίσος fast and furious type movies και σχετικά. Και ναι ίσως ακούγονται παιδικά αυτά τα films, ή ανούσια αλλά αυτά με ενθουσιάζουν. Δεν έχει σημασία τι είναι, αν σε ενθουσιάζει να δουλέψεις σκληρά τότε αυτό μετράει.

Άγγελος Πούλης: O Έλληνας action actor & stunt performer του Hollywood
Πες δύο λόγια στο κοινό σου

Αν έχεις ένα πάθος και έναν σκοπό, να δώσεις κάτι σε αυτό τον κόσμο, τότε κάντο.

Ο κόσμος θα σου πει πολλά πράγματα, αλλά είναι όλα μια δοκιμασία. Το σύμπαν θα σε δοκιμάσει στο σημείο που θα είναι ή Η ζωή σου, ή το να ζήσεις αυτό το όνειρο.

Μη τα παρατάς ποτέ, διότι όταν πραγματικά ζεις αυτό που είναι το πάθος σου και το όνειρο σου, μόνον τότε ζεις την αληθινή ζωή στο έπακρο.

“One day you will wake up and there won’t be any more time to do the things you’ve always wanted. Do it now.” Paulo coelho

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php