Σεβαστείτε τη γάτα σας

Γάτα ένα από  τα μοναδικά πλάσματα, παιχνιδιάρικα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Με πλήρη συνείδηση της ακαταμάχητης φύσης τους, οι γάτες μπορούν να είναι εκλεκτικές  όταν προσφέρουν την πολύτιμη συντροφιά τους.

Δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες μιας γάτας που δεν είναι πάντα σε θέση να κατανοήσουν πλήρως τις ιδιαιτερότητες τους.

Όταν μιλάτε στη γάτα σας προτιμήστε χαμηλούς τόνους.  Η ανθρώπινη φωνή, ιδίως σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνει ενοχλητική για τα ευαίσθητα αυτιά μιας γάτας.

Παίρνετε αγκαλιά τη γάτα σας; Στην πραγματικότητα, οι γάτες συχνά απεχθάνονται τη μυρωδιά από τα αγαπημένα μας αρώματα και αρωματικά σαπούνια.

Επιπλέον, ενώ τα περισσότερα ζώα συντροφιάς εκτιμούν τα χάδια, οι γάτες είναι πολύ ανεξάρτητες για να ασχολούνται συνέχεια με εσάς. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνες να περνούν χρόνο μόνες και να αποφασίζουν εκείνες πότε θα δεχθούν χάδια.

Κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή και μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές.

Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας, χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος στη μεταξύ τους επικοινωνία. Τα νιαουρίσματα και τα γουργουρίσματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας.

Η γάτα είναι διαθέτει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς οργανισμούς στον πλανήτη. Έχει μεγάλες αντοχές και εξελίσσεται σαν είδος για να μπορεί να επιβιώνει μέσα στους αιώνες.

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε στο Τµήµα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονοµίας του ΤΕΙ – ΑΘΗΝΑΣ και έπειτα Σκηνοθεσία στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ. Έχει επίσης σπουδάσει στο Θέατρο των Αλλαγών Υποκριτική και Σκηνοθεσία για Κινηµατογράφο και Τηλεόραση. Εργάστηκε στο Αρχiπέλαγος tv ως Βοηθός Αρχισυντάκτη Δελτίου Ειδήσεων, Παρουσίαση Σύντοµου Δελτίου Ειδήσεων και στη Διεξαγωγή Εξωτερικών Ρεπορτάζ. Εχει δουλέψει στο STAR CHANNEL ως Βοηθός Σκηνοθέτη για live εκποµπή καθώς και στη θέση Video Playout Operator. Ασχολείται με τη συγγραφή, σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών, εκπομπών, ντοκυµαντέρ και θεατρικών παραστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php