Συνταγή για σπιτικό κέτσαπ

Το κέτσαπ συνοδεύει ιδανικά μπιφτέκια, πατάτες, μακαρονάδες και λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Γιατί να προτιμήσετε το συσκευασμένο, που περιέχει συντηρητικά, ενώ μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας νόστιμο σπιτικό κέτσαπ; Το καλοκαίρι που είναι η εποχή της ντομάτας είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας κέτσαπ.

Υλικά
600 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι μπαχάρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο

Οδηγίες

Βάλτε τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι με 1/4 κουταλάκι αλάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μπαχαρικά και 1/2 κουταλάκι πιπέρι ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τον πούρε ντομάτας, το πελτέ, καστανή ζάχαρη, και το μηλόξυδο και σιγοβράζεστε, ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα, για 45 έως 55 λεπτά (προς το τέλος του μαγειρέματος ανακατεύουμε συχνότερα και να αποφύγουμε το καψάλισμα).
Τοποθετήστε το κέτσαπ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο (να είστε προσεκτικοί όταν θα βάλετε το ζεστό μείγμα στο μπλέντερ). Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι γεύσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php