Συνταγές για ευκολη σπιτική λεμονάδα

Η σπιτική λεμονάδα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να δροσιστούμε , το θέμα όμως είναι πως φτιάχνουμε μια ωραία λεμονάδα; Βρήκαμε εκτός από την κλασσική συνταγή  και άλλες παραλλαγές για να δοκιμάσετε.

Απλή σπιτική λεμονάδα

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (από περίπου 6 λεμόνια)
2 έως 3 φλιτζάνια νερό
Πάγο
Φέτες λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Οδηγίες
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και ½ φλιτζάνι νερό και αφήστε τα να βράσουν μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί, να ανακατεύετε τακτικά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Σε μια κανάτα, συνδυάστε το σιρόπι με το χυμό λεμονιού και 2 έως 3 φλιτζάνια νερό. Σερβίρετε με πάγο και τις φέτες λεμονιού.

Λεμονάδα με μέντα

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (από περίπου 12 λεμόνια)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 κουτιά σόδα
Πάγο
Φέτες λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Οδηγίες

Τοποθετήστε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέστε 5 φλιτζάνια νερό, τα φύλλα μέντας, την σόδα, μερικές φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα, και άφθονο πάγο.

Λεμονάδα με φράουλες

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
2 1/2 φλιτζάνια φράουλες, κομμένες σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού (από περίπου 10 λεμόνια)
6 φλιτζάνια νερό

Οδηγίες

Συνδυάστε τη ζάχαρη, το θυμάρι, και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήστε το να κρυώσει και αφαιρέστε το θυμάρι.
Συνδυάστε το σιρόπι θυμαριού με τις φράουλες, το χυμό λεμονιού, και 5 φλιτζάνια κρύο νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Βάλτε το στο ψυγείο από 30 λεπτά μέχρι 12 ώρες. Σερβίρετε με πάγο, και προσθέστε επιπλέον θυμάρι.

Ροζ Λεμονάδα

Υλικά

½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 φλούδες λεμονιού
5 ½ φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι (περίπου 10-12 λεμόνια)
¼ φλιτζανιού χυμό cranberry
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάζουν τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί ζάχαρη, στη συνέχεια, το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια μεγάλη κανάτα, συνδυάστε το υπόλοιπο νερό, το χυμό λεμονιού, το χυμό cranberry, και το αλάτι.
Αφαιρέστε τις φλούδες λεμονιού από το σιρόπι. Προσθέστε το στη λεμονάδα και ανακατέψτε τα. Σερβίρετε με πάγο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php
Close
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram