Λακωνική Μάνη | Πέτρα, ήλιος, θάλασσα και ιστορία

Λακωνική Μάνη, με ατμόσφαιρα επιβλητική: πέτρα, ήλιος, θάλασσα και καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες. Ένα απόκοσμο σκηνικό που καλεί τον επισκέπτη της για εξερεύνηση. Η Μάνη μας παρουσιάζεται πρώτη φορά στον Όμηρο, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Μάνη ήταν κατοικημένη από την παλαιολιθική εποχή. Ευρήματα στο Σπήλαιο Απήδημα καθώς και ο “Ταινάριος άνθρωπος” έχουν τραβήξει το επιστημονικό ενδιαφέρον.

Λακωνική Μάνη | Πέτρα, ήλιος, θάλασσα και ιστορία

Τα πετρόχτιστα χωριά με εντυπωσιακά πυργόσπιτα, αγριολούλουδα, φραγκοσυκιές, μικρές παραλίες γοητεύουν τους επισκέπτες. Οι κάτοικοι αγέρωχοι, περήφανοι και τυπικοί στις παραδόσεις, κρύβουν μέσα τους δύναμη και αγάπη που καίει δυνατά για την όμορφη Μάνη.

Λακωνική Μάνη | Πέτρα, ήλιος, θάλασσα και ιστορία

Η πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης είναι η Αρεόπολη παραδοσιακά κτίσματα,  πλακόστρωτα σοκάκια και γραφικά μαγαζιά. Μυρωδάτα λουλούδια κοσμούν αυλές και μπαλκονάκια, ξυπνώντας παιδικές αναμνήσεις.

Παραλίες με άγρια ομορφιά, πέτρα και βράχια, σε καλούν να δροσιστείς στα μαγευτικά νερά.

Λακωνική Μάνη | Πέτρα, ήλιος, θάλασσα και ιστορία

 

Η Μάνη είναι τόσο εντυπωσιακή στην επιφάνεια όσο και στις υπόγειες σπηλιές της. Το σπήλαιο του Διρού, μέσα στους υδάτινους διαδρόμους προκαλεί δέος και θαυμασμό. Για τους σπηλαιολόγους, τα σπήλαια του Διρού είναι από τα σημαντικότερα σε όλον τον κόσμο.

Ο φάρος της Μάνης… το νοτιότερο άκρο της χερσαίας Ευρώπης. Για τους αρχαίους από το ακρωτήρι Ταίναρο ξεκινούσε το πέρασμα για τον κάτω κόσμο.

 

Μετά το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων φτάνουμε στο Ψυχοπομπείο, το σημείο όπου ο περαματάρης οδηγούσε τις ψυχές και στις πύλες του Άδη.

 

Η Μάνη έχει ξεχωριστή ομορφιά, αξέχαστη για όποιον την επισκεφτεί. Στέκει αγέρωχη και περιμένει να την ανακαλύψεις και να την ερωτευθείς.

 

 

Γράφει η αγαπημένη μας Δήμητρα Κουτρούλη

Διαβάστε επίσης: Προυσός Ευρυτανίας: Μια μαγευτική διαδρομή

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε στο Τµήµα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονοµίας του ΤΕΙ – ΑΘΗΝΑΣ και έπειτα Σκηνοθεσία στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ. Έχει επίσης σπουδάσει στο Θέατρο των Αλλαγών Υποκριτική και Σκηνοθεσία για Κινηµατογράφο και Τηλεόραση. Εργάστηκε στο Αρχiπέλαγος tv ως Βοηθός Αρχισυντάκτη Δελτίου Ειδήσεων, Παρουσίαση Σύντοµου Δελτίου Ειδήσεων και στη Διεξαγωγή Εξωτερικών Ρεπορτάζ. Εχει δουλέψει στο STAR CHANNEL ως Βοηθός Σκηνοθέτη για live εκποµπή καθώς και στη θέση Video Playout Operator. Ασχολείται με τη συγγραφή, σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών, εκπομπών, ντοκυµαντέρ και θεατρικών παραστάσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php