Ένας σκύλος μπορεί να αφήσει αποτυπώματα αγάπης στην καρδιά σου

 

Το να αποκαλούμε έναν άνθρωπο ζωόφιλο δεν είναι απαραίτητα μια φιλοφρόνηση, όχι όταν υπονοεί ότι αγαπάει τα ζώα με πάθος που συγκρίνεται μόνο με το πόσο απομονώνεται το δικό του είδος.

Οι άνθρωποι που αγαπούν έντονα τα ζώα μπορεί να γίνουν επικριτικοί και εκκεντρικοί. Ένας σκύλος μπορεί να αφήσει αποτυπώματα αγάπης στην καρδιά σου ..

Βρήκα ότι έγινα λιγότερο υπομονετική με τους άλλους, ακόμα και τους κοντινούς μου ανθρώπους όταν απέκτησα τον σκύλο που πάντα ήθελα. Βγάζοντας μια βόλτα τον σκύλο θα μου φτιάξει το κέφι, αλλά η διάθεσή μου θα επηρεαστεί αρνητικά από την άσχημη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων που δεν εξελίχθηκαν από Homo sapiens και συχνά γίνονται ενοχλητικοί και επιθετικοί απέναντι σε ιδιοκτήτες σκύλων. Ταράζουν την ήρεμη βόλτα μας και προσθέτουν μια δυσοίωνη εικόνα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Μερικές φορές πιάνω εαυτό μου να συνοφρυώνομαι επηρεασμένη από όσα έχω συναντήσει, σε αγνώστους στο τρένο.

Οι σκύλοι μπορούν να δώσουν άπλετη αγάπη και αφοσίωση, αντιθέτως οι άνθρωποι παίρνουν πολλά περισσότερα από όσα δίνουν, δυσκολεύονται να εμπιστευτούν και να δώσουν αγάπη άνευ όρων σε άλλους ανθρώπους.

Με τον καιρό βλέποντας πόσο αγαπώ τον σκύλο μου και γνωρίζοντας άλλους ιδιοκτήτες σκύλων, είδα ότι και ο άνθρωπος λαχταρά και έχει ανάγκη να αγαπήσει. Μέσα μας αναβλύζει αγάπη δίχως όρια, κάτι που σπάνια δείχνουμε σε άλλους ανθρώπους, ακόμη και σε έναν σύντροφο.

Άρχισα να νιώθω πώς οι άνθρωποι καταπιέζουν τα συναισθήματα αγάπης, ενώ είναι μια έμφυτη αίσθηση, κάτι με το οποίο που γεννιόμαστε και έχουμε την ανάγκη να εκφράσουμε.

Συνειδητοποίησα ότι με τους ανθρώπους είχα κλειστεί τον εαυτό μου. Και η αγάπη δεν πρέπει να καταπιέζεται. Γιατί κάπως έτσι  μπορείτε να καταλήξετε να συνοφρυώνεστε σε αγνώστους στο τρένο.

Αφήστε την αγάπη να κυλίσει στη ζωή σας με ανθρώπους και σκύλους, δημιουργείστε έναν κόσμο όπως τον ονειρεύεστε.

 

Διαβάστε επίσης: Δίνοντας ένα κουτάβι ως δώρο

Iris

Η Ρούλα Ίρις Κουτρούλη Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Lollita.gr, είναι σκηνοθέτις - σεναριογράφος και παραγωγός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php